Екскурзия през август до Санкт Петербург - романтика, изкуство и история

цени от
1730 лв.

Програма

 • Ден 1: София – Санкт Петербург Среща на Летище София, Терминал 2 в 12:00 ч. Отпътуване с директен полет на България Еър в 14:55 ч. за Санкт Петербург. Пристигане на летището в 18:25 ч. Среща с представител на партниращата агенция. Трансфер и настаняване в хотел 4*. Свободно време. Нощувка в хотела.
 • Ден 2: Петропавловска крепост и Ермитажът След закуска, ще направим Панорамна обиколка с екскурзовод на български език, в която ще видите Петропавловската крепост - замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа, Адмиралтейството; Невски проспект; Дворцовия площад; площадът на Сената; Крайцера Аврора. Ще посетим Ермитажа - един от най-големите и известни музеи в света, разположен в сърцето на Санкт Петербург, между река Нева и Дворцовия площад, със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения на изкуството, музеят е пазител на световната култура от античността до наши дни. Основан в средата на 18-ти век от императрица Екатерина Велика, днес музеят се помещава в няколко исторически здания, представляващи уникални архитектурни паметници на културата – Зимният Дворец, Малкият Ермитаж, Големият Ермитаж, Новият Ермитаж, Ермитажният театър, Меншиковския Дворец и сградата на Главния щаб, заемащи обща площ от 127 478 кв.м. Централно място в музейния комплекс заема Зимният дворец – официална резиденция на руските императори до 1917г. Колекциите са колкото големи, толкова и разнообразни и включват древни гръцки керамични съдове, китайски порцелан, персийски и европейски гоблени, дрехи, мебели, монети и медали. Колекцията от оръжия и брони включват предмети от Русия, Западна Европа и Ориента. Ермитажът е известен и с картините на Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още много други. Едно забележително място е Съкровищницата – галерия от времето на 18-тата руска императрица Екатерина Велика. В Съкровищницата има две колекции. Златната колекция съдържат 1500 творби от злато събирани от Евразия, Черно море и Ориента между 7-и век пр.Хр. и 19-ти век сл.Хр.; Диамантената колекция пък се състои от бижута и украсени с диаманти ножове и ками от Изтока. Свободно време. Нощувка в хотела.
 • Ден 3: Петерхоф След закуска ще посетим дворцово-парковият ансамбъл Петерхоф – исторически и архитектурен паметник от 18-19 век, намиращ се на 30 км. от Санкт Петербург. Лятната резиденция на Петър Велики, с неговите дворци, паркове и фонтани, предназначена да бъде символ на победата на руснаците над шведите, е може би най-известното предградие на Санкт Петербург. Строителните работи започват през 1714 г., а през 1723 г. комплексът е тържествено открит. Външният облик и вътрешната украса на дворците претърпяват редица промени според модата и вкусовете на управляващите Императори и Императриците, но разположението на Долния парк остава най-вече, както е планирано от Петър Велики. Стотици фонтани, орнаментални паркети, златни статуи в Долния парк и Горната градина са истински шедьоври, които впечатляват посетителите. Освен Големия дворец с 300-метровата си стая, създадена от майстора на бароковия стил Растрели, има 20 музея с постоянни и временни изложби в комплекс Петерхоф. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в хотела.
 • Ден 4: Катедралата „Исакиевски събор“ и Църквата „Възнесение Христово“ След закуска ще посетим Катедралата „Исакиевски събор“ - проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферан. Официално е завършена през 1858г. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. Исакиевската катедрала, със своята внушителна височина от 101,5 метра днес се счита за четвъртият най-голям куполен храм в света. Преди нея се нареждат само базиликата ,,Свети Петър" в Рим, „Свети Павел” в Лондон и ,,Санта Мария дел Фиоре" във Флоренция. Тя може да побере до 14 хиляди богомолци. На площада пред самия храм се намира една невероятна скулптура на император Николай Първи, която се крепи само на 2 опорни точки. Фигурата на руския владетел отново е дело на архитекта Монферн. От тук се отправяме към една от основните забележителности на града - църквата „Възнесение Христово“, известна още като Спаса на Крови. Построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. Оттам идва и името на църквата – Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв. Строителството на църквата започва през 1883 г. по времето на Александър III и завършва през 1907 г. по времето на Николай II. Екскурзията завършва в центъра. Свободно време. Нощувка.
 • Ден 5: Царско село/ Санкт Петербург – София След закуска в хотела се отправяме на екскурзия до Царско село - предградие на Санкт Петербург, разположено на около 25 км. южно от града и известено с дворците и парковете си. Това предградие е от особено значение, тъй като е тясно свързано с живота и творчеството на великия руски поет Пушкин. Градът носи неговото име от 1937 г. до 1992 г. Дворцово-парковите ансамбли на Царско село се формират за около век и половина. По време на царуването на императрица Елизабет, Царско село става държавна резиденция. Архитектът Бартоломео Растрели проектира разкошен дворец, диамант на руския барок. През втората половина на XVIII век, по време на управлението на императрица Екатерина Велика, няколко стаи на двореца са ремонтирани от Камерън в Класически стил. Главното бижу на Екатерининския дворец е Кехлибарената стая - символ и на руските, и на германските шедьоври, Кехлибарената стая е гордост и радост на Дома на Романови. Тя изчезва загадъчно по време на Втората световна война и оттогава е в неизвестност. И докато през 21 в. руски майстори и учени пресъздават това невероятно място, местонахождението на оригиналната Кехлибарена стая продължава да поражда дебати сред ентусиастите. Петър Велики, първият руски император, който управлява от 1682 до 1721 г., е известен с любовта си към куриозите. Неговата колекция от необикновени и уникални предмети или така наречената Кунсткамера, стая, пълна с изключителни неща – от минерали до деформирани човешки зародиши – продължава да се показва в Санкт Петербург. Още по времето на Петър всеки монарх в Европа знаел, че няма по-добър начин да се хареса на могъщия руски цар от това да му направи необикновен подарък. Именно това прави пруският Фридрих Вилхелм I, когато иска да спечели благосклонността на Петър. През 1716 г. той подарява на руския император стая, проектирана от най-добрите барокови пруски архитекти и скулптури, украсена с кехлибар и злато. Това е знаменитата Кехлибарена стая, която по-късно ще бъде наречена Осмото чудо на света заради поразителната си красота. Трансфер до летището в 15:00, за полет в 19:20 ч. за София. Пристигане в София в 22:50 ч.

Хотели

 

Цени и дати

Дата на отпътуване:Цена на възрастен при двойно настаняване:
15.08.2020 г.1730 лв.

Цената включва

- Самолетен билет София – Санкт Петербург – София с AK България Ер свключени летищни такси, чекиран багаж 23 кг., 1 бр. ръчен багаж 10 кг. и дамска чанта/лаптоп;

Полетно разписание:

София – Санкт Петербург, Пулково 14:55 – 18:25/ 3 часа и 30 мин.

Санкт Петербург, Пулково – София 19:20 – 22:50/ 3 часа и 30 мин.

- 4 нощувки със закуски в Hotel Rus 4*:https://www.hotels.com/ho71185248/russ-hotel-st-petersburg-russia/  или подобен

- Всички трансфери по маршрута;

- Всички описани в програмата екскурзии;

- Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;

- Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език;

- Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език;

- Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език;

- Посещение на парка в Царско село с екскурзовод на български език;

- Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ и Църквата „Възнесение Христово“

- Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;

- Входна такса за Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининския дворец и парка „Царско село“, Ермитажа, Исакиевският събор, църквата „Възнесение Христово“

- Екскурзоводско обслужване на български език в Санкт Петербург;

- Водач от България по време на цялото пътуване;

- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Армеец“;

Цената НЕ включва

-Виза – 120 лева/ Експресна виза – 190 лева

-Административна такса за съдействие от агенцията при издаване на виза за Русия (заплаща се задължително с депозита) - 40 лв.

-За лица над 69 години – доплащане 25 лева за Медицинска застраховка 

-Допълнителни екскурзии ( трябва да бъдат заявени и платени в България):

*Посещение Музеят на Фаберже: Цена: При 10 записани човека: 105 лв. на човек. Минимум записани 10 човека за осъществяване на екскурзията. При 15 записани човека: 78 лв. на човек. Времетраене 1 час. Включен билет и екскурзовод на български език.

*Нощен круиз по река Нева: В Санкт Петербург има повече от 70 реки и канали с около 400 моста, които могат да се повдигат, за да позволят на големите кораби да преминават през нощта между април и октомври, когато реката е плавателна. В същото време около Санкт Петербург се движат различни лодки за развлечение, така че следвайки различни маршрути, може да видите основните забележителности на града от водата. Надигащите се силуети на мостовете, величието на водните пътища, гранитните насипи с техните кейове, дворците от 18-ти и 19-ти век и парковете по бреговете на Нева, архитектурни забележителности под формата на куполи и кули от църкви и катедрали, които се виждат отдалеч - всичко това допринася за уникалния облик на града, наречен "Венеция на Севера", с право един от най-красивите градове в света.

Цена: 150 лв. на човек. Включен билет за кораба, трансфер от и до хотела, екскурзовод на български език. Минимум записани 15 човека за осъществяване на екскурзията. Времетраене около 2 часа

- Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

- Лични разходи.

- Доплащане за всички услуги, които не са включени в цената;

- „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Армеец АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Екстри

 

Условия

Информация за пътуването по чл. 82 от Закона за туризма :

Необходими документи за пътуване:

- Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;

- Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;

- За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. 

- Без медицински изисквания за имунизации.

- Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО

- 2 Цветни снимки с размер 3,5 Х 4,5 см *

*Качество на снимката:

 • Снимката трябва да е актуална (не повече от 6 месеца) към момента на подаване на документите
 • Размер 3,5 мм на 4,5 см
 • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат на снимката, размерът на лицето трябва да заема 70-80% от цялата снимка
 • Образът трябва да се отличава и да е контрастен
 • Снимката трябва да е с високо качество, без замазвания
 • Погледът трябва да е насочен напред
 • Тенът на кожата трябва да е естествен
 • Яркостта/контрастът трябва да са умерени
 • Снимката трябва да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия

Стил и осветяване

 • Цветна снимка на бял фон
 • Очите трябва да са отворени и да се виждат, да не са скрити от косата
 • Лице – строг анфас, не се разрешават снимки заснети в профил, с наклонена глава, трябва отчетливо да се виждат контурите на лицето
 • Осветяването на снимката трябва да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“

Очила и забрадка

<Без тъмни, затъмнени (слънчеви) очила. Без очила с масивна рамка.

 • Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилата, без затъмнени стъкла.
 • Очилата не трябва да закриват очите
 • Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

 

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

50 %  авансово плащане при подписване на договора и финално доплащане 45 дни преди отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

• До 61 дни преди датата на пътуването – Потребителят дължи такса прекратяване в размер на внесения депозит при резервиране на пакета.

• Ако прекратяването е от  60 дни до 51 дни преди датата на пътуване – Потребителят дължи такса за прекратяване в размер на 70% депозита, заплатен от него.

• Ако прекратяването е 50 дни преди датата на пътуването - Потребителят дължи такса за прекратяване в размер на 100% от общата стойност на пътуването.

Допълнителна информация:

-Офертата важи при минимум 30 човека.

-При не събиране на минималния брой записани туристи, туристът се уведомява най- късно до 20 дни преди началото на пътуване.

-Пътуването като цяло, не е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

-Допълнителните екскурзии се провеждат на български език. 

-Всякакви местни, комунални или общински такси, въведени от местното законодателство, се заплащат при пристигане на рецепция в хотела. Размерът на таксите e възможно да се промени.   

-Туристите могат да прекратят договора за Туристически пакет, по всяко време, срещу съответната такса за прекратяване.   

-Последователността на туровете по програмата подлежи на препотвърждение в зависимост от посещението на международни делегации и провеждането на събития.

-Часово време: България 12 ч., Русия 12 ч.

-Валутни курсове: 1 € = 70.34 RUB

-Туристическият пакет се предлага от туроператор Посока Ком ООД със седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Сердика 12, тел: 070017107, e-mail: office@posoka.com 

-Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 19 100 1315 0000844587 на ЗАД „Армеец”.

 

Опции

 

Изпратете запитване

✖ Въведете име и фамилия

✖ Невалиден имейл адрес

✖ Въведете телефонен номер

✖ Нужно е да се съгласите с условията

Изпрати

Благодарим Ви за интереса! Скоро ще се свържем с вас!

Нещо неочаквано се случи! Моля опитайте по-късно!

Период на пътуване: 15.08 – 19.08.2020

5 дни/ 4 нощувки

Цена за възрастен при двойно настаняване: 1730 лева

Санкт Петербург е основан през 1703 година от Петър 1-ви, известен още като Северната Венеция заради красивите си канали, поръбени с дворци. Днес се смята за един от най-красивите градове в света. Затова имат заслуга както живописното му местоположение, така и грандиозната градска архитектура. Градът е бил столица на Руската империя повече от 2 века. Носи името на светите апостоли Петър и Павел. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за туристи с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване.

 • Оферта:
 • Нощувки: 4
 • Транспорт: Самолет
 • Маршрут:

  София - Санкт Петербург - София

Изпратете запитване

✖ Въведете име и фамилия

✖ Невалиден имейл адрес

✖ Въведете телефонен номер

✖ Нужно е да се съгласите с условията

Изпрати

Благодарим Ви за интереса! Скоро ще се свържем с вас!

Нещо неочаквано се случи! Моля опитайте по-късно!