Мароко – страната на чудесата

цени от
1249 лева

Въпреки че е само на около 30 километра от Европа, Мароко е един друг свят. Страната съчетава арабско и африканско по свой собствен начин и е известна с топлия климат, ориенталската култура и красивите плажове.

Градовете на Мароко са като извадени от приказка. Маракеш и Фес са местата за опознаване на средновековни алеи и древни улици, по които минават магарета и търговци, а навсякъде се носят ароматите на Африка. Казабланка и Рабат са модерни, с елегантни булеварди, галерии и кафенета.

Маракеш е бивш императорски град в Западен Мароко и е основен икономически център и дом на красиви джамии, дворци и градини. За любителите на шопинга този град е известен с пазаренето за цените на стоките. За феновете на историята многобройните музеи и паметници са едни от най-забележителните особености на страната. 

Казабланка е най-големият град в Мароко и главното пристанище на страната. Забележителни са красивите пясъчни ивици и индустриално оформени квартали. Но Казабланка е и най-космополитният град в Мароко, с нощни клубове, вериги за бързо хранене и бутици от висок клас. 

Период на пътуване:

25 Април 2019 - 01 Май 2019

23 Май 2019 - 29 Май 2019

19 Септември 2019 - 25 Септември 2019

17 Октомври 2019 - 23 Октомври 2019

7 дни, 6 нощувки

 • Оферта:
 • Нощувки: 6
 • Транспорт: Самолет, автобус
 • Маршрут:

  София - Маракеш - Казабланка - Рабат - Мекнес - Фес - Маракеш - София

Изпратете запитване

✖ Въведете име и фамилия

✖ Невалиден имейл адрес

✖ Въведете телефонен номер

✖ Нужно е да се съгласите с условията

Изпрати

Благодарим Ви за интереса! Скоро ще се свържем с вас!

Нещо неочаквано се случи! Моля опитайте по-късно!

Програма

 • 1 ден. Отпътуване от България с полет през Рим за Мароко. Пристигане на летището в Маракеш – оазиса на Мароко, древната столица (имперски град), основан през 11 век. Известен като розовия град, заради преобладаващия цвят на сградите. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 • 2 ден. Закуска. Отпътуване за Казабланка – мегаполиса на страната, романтичен и модерен. Туристическа програма с местен екскурзовод. Градът остава с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Днес известен с най-голямата джамия „Хасан II“след тази в Мека, пожелание посещение на джамията (отворена за посещение до 15:00 часа). Фотопауза при брега на океана и известния фар „Ел Ханк“. Отпътуване за Рабат – столицата на Кралство Мароко. Туристическа програма с местен екскурзовод. Разположен на брега на Атлантическия океан, както и на бреговете на реката Бу Регрег. Както останалите предишни столици на кралството и тази е известна като имперски град. Посещение на кулата „Хасан II“, мавзолеят на „Мохамед V“. Казбата Удая – преобладаващите бели и сини светове ще ви пренесат в друг, различен свят. Настаняване в хотел в Рабат. Вечеря. Нощувка.
 • 3 ден. Закуска. Отпътуване за Мекнес. Един от четирите имперски градове, бил столица на Мароко през 17-18 век. Известен още като „градът на 100-те минерета“, тъй като там са едни от най-многобройните запазени джамии. Туристическа програма с местен екскурзовод, в която ще се насладите на едни от най-красивите забележителности на града: главната порта „Баб ал Мансур“ – това не е точно портал на времето, но е много близо; Площада „Плас ел Хедим“ и дворецът „Дар Джамаи“; джамията-мавзолей „Мулей Исмаил“; затворът „Хабс Кара“; ислямското религиозно училище „Медресе Бу Инания“. Отпътуване към Фес. Настаняване в хотел във Фес. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • 4 ден. Закуска. Туристическа програма във Фес – най-старият имперски град. Посещение на старата медина и най-впечетлителната, хиледолетна работилница за обработка на кожи. Тук ще станем свидетели на технология по за обработка на кожи без никаква съвременна технология. Процесът остава почти непроменен от времето на Средновековието. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 • 5 ден. Закуска. Отпътуване за Маракеш. Пристигане в града на приказките. Настаняване в хотела. Свободно време или по желание допълнителна програма – яздене на камили (срещу допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.
 • 6 ден. Закуска. Туристическа програма в Маракеш. Разглеждане на градините Мажорел (входната такса се заплаща отделно). След това се отправяме към историческата част на старинния град – Медината. Разглеждане на: гробницата Саадин – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659г.; дворецът Бахия – от времето на Шехерезада, известен с красивите и многоцветни дворове, които преливат един в друг. Отправяне към централната част на града, където ще се насладим на джамията Кутубия (отвън) – датираща от 12 век – шедьовър на ислямската архитектура и минерето й, издигащо се на 70 км. Отправяме се към площада „Джема ел Фна“ – с безброй дюкянчета за сувенири и подправки. Тук животът не спира – какъв по-добър начин да се потопите в атмосферата на мароканския начин на живот сред разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, еноти и сурикати, змиеукротители, художници и рисувачи с къна (входните такси на обектите не са включени в цената – заплащат се при влизане). Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 • 7 ден. Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет през Мадрид. Пристигане на летището в София, според разписанията на самолетните полети.

Хотели

 

Цени и дати

Дата на тръгване:Цена на човек в двойна стая:
25.04.20191249.00 лева
23.05.20191299.00 лева
19.09.20191299.00 лева
17.10.20191249.00 лева

Цената включва

 1. Самолетни билети с включени летищни такси с полет Ryanair през Мадрид;
 2. Включен ръчен багаж – една малка чанта с максимални размери: 40х30х20 – например дамска чанта, чанта за лаптоп или малка раница, която да се събира под седалката;
 3. Трансфер летище – хотел – летище;
 4. 1 нощувка в хотел 3*, със закуска и вечеря в Рабат;
 5. 2 нощувка в хотел 3*, със закуска и вечеря във Фес;
 6. 3 нощувки в хотел 3*, със закуски и вечери в Маракеш;
 7. Туристическа програма с местен екскурзовод в Казабланка;
 8. Туристическа програма с местен екскурзовод в Рабат;
 9. Туристическа програма с местен екскурзовод в Мекнес;
 10. Туристическа програма с местен екскурзовод във Фес;
 11. Туристическа програма в Маракеш;
 12. Представител на туроператора на български език за целия престой.

Цената НЕ включва

 1. Яздене на камили – пети ден от програмата – 30 евро, при група над 15 човека;
 2. Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 евро – 7.90 лв. / за лица над 65 г. – 15.80 лв; за лица над 75 г. – 23.70 лв./;
 3. Доплащане за самолетен билет „Приорити“ – може да се вземе на борда още една чанта багаж с максимални размери 55х40х23 с тегло до 10 кг – заявява се при сключване на договора;
 4. Чекиран багаж: - 10 кг/ - 20 кг или 32 кг;
 5. Бакшиши (между 10 и 15 евро на човек за целия престой);
 6. Доплащане за единична стая - 199 лв.

Екстри

 

Условия

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. 
- За лица под 18 год., пътуващи без родители, се изисква нотариално заверена декларация от родителите. При пътуване на дете само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващия по време на пътуването родител. Оригиналът също трябва да се представи.

ЗАБЕЛЕЖКИ: 

- Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на агенцията, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

- Няма визови, санитарни или други специфични изисквания.

- Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 2 седмици преди датата на отпътуване;

- Избор на места – заявяват се при записване (сключване на договора) и се доплащат спрямо таксите на полета и авиокомпанията!

- Екскурзията ще се осъществи при минимум 15 туриста.

- Парична единица – марокански дирхам – 1 евро = около 10 марокански дирхами DN;

- Часово време: България 12 часа – Мароко 10 часа;

- Входни такси за посещаваните обекти: 

 • гробницата Саадин – около 70 DN;
 • дворецът Бахия – 70 DN;
 • градините Мажорел – 70 DN.

- Входните такси се заплащат в местната валута.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО ПО ЧЛ. 82 ОТ ЗАКОНА ЗА ТУРИЗМА:

 • Дестинация: Мароко
 • Хотел - категория ***

Опции

 

Изпратете запитване

✖ Въведете име и фамилия

✖ Невалиден имейл адрес

✖ Въведете телефонен номер

✖ Нужно е да се съгласите с условията

Изпрати

Благодарим Ви за интереса! Скоро ще се свържем с вас!

Нещо неочаквано се случи! Моля опитайте по-късно!